Event Joke

We organiseren dit event voor Joke Behaegel, die op 23 februari 2021 overleed aan kanker. Als herinnering aan haar motiveren we anderen om een sportief doel te bereiken en daarmee een steentje bij te dragen aan de strijd die zij zelf niet meer kan voeren.

"De meest afwezige is tegelijkertijd de meest aanwezige"

Wanneer?

Het volgende event vindt plaats op zondag 26 mei 2024.

Dag
Uur
Minuut
Seconde

Waar?

Sportievelingen en supporters zijn welkom aan De Nieuwe Deure in Beveren-Roeselare.
Naast een vestiaire, toiletten en een bar voorzien we foodtrucks en een aantal workshops in thema. Ook voor de kleinste supporters wordt het een beleving dankzij leuke kinderanimatie en een springkasteel. Doorheen de dag houdt een live band de sfeer erin met een streepje muziek.

 

Startadres:

De Nieuwe Deure
Izegemseaardeweg 32
8800 Roeselare

Voor wie?

Dit event is voor iedereen die de sportieve uitdaging wil aangaan, of dat nu een kleine of grote uitdaging is. Je kiest daarom zelf welke afstand je wandelt, loopt of fietst. De korte routes worden bepijld. De langere fietsparcours zal je kunnen downloaden als .gpx-bestand. Langsheen de parcours zal er een bevoorradingspost met water, fruit en koekjes staan.

Event ten voordele van FIKO

We organiseren het sportevent op 26 mei 2024 ter ere van Joke en ten voordele van het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek, kortweg FIKO, van het Leuven Kankerinstituut (LKI). FIKO werd in 2013 opgericht in de schoot van het Departement Oncologie van de KU Leuven en ondersteunt de wetenschappelijke vooruitgang aan het LKI.

Kankeronderzoek door het LKI

Aan het LKI staan artsen, zorgverleners en onderzoekers van UZ Leuven en KU Leuven zij aan zij in hun strijd tegen kanker.

Door de krachten van toponderzoekers en uitmuntende zorgverleners te bundelen boekt het LKI dagelijks vooruitgang in de strijd tegen de ziekte.

Het LKI biedt artsen en onderzoekers de nodige extra zuurstof om concrete doorbraken te realiseren. Het streeft naar een snellere vooruitgang in de diagnosestelling en behandeling van kanker en de ontwikkeling van persoonsgerichte kankertherapieën.

 

Het onderzoekspanorama is zeer breed: van fundamenteel onderzoek naar het ontstaan van kanker, via translationeel onderzoek voor de ontwikkeling van nieuwe diagnosetechnieken en behandelingen, tot en met de klinische studies bij patiënten.”

 

https://fiko.be/

https://www.kuleuven.be/kankerinstituut/

 

"De meest afwezige is tegelijkertijd de meest aanwezige"

Blijf geïnformeerd

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.