We organiseren dit event voor Joke Behaegel, die op 23 februari 2021 overleed aan kanker. Als herinnering aan haar motiveren we
anderen om een sportief doel te bereiken en daarmee een steentje bij te dragen aan de strijd die zij zelf niet meer kan voeren.

"De meest afwezige is tegelijkertijd de meest aanwezige"

Wanneer?

Het volgende event vindt plaats op zondag 28 mei 2023

Dag
Uur
Minuut
Seconde

Inschrijven

Inschrijven kan online.
(incl. goodiebag, workshops, gezellige sfeer)

Waar?

Sportievelingen en supporters zijn welkom aan De Nieuwe Deure in Beveren-Roeselare. Daar kunnen deelnemers hun bandje met inschrijvingsnummer, t-shirt en goodiebag ophalen. Naast een vestiaire, toiletten en een bar voorzien we een foodtruck en een aantal workshops in thema. Ook voor de kleinste supporters wordt het een beleving dankzij leuke kinderanimatie en een springkasteel. Doorheen de dag houdt een dj de sfeer erin met een streepje muziek.

 

Startadres:

De Nieuwe Deure
Izegemseaardeweg 32
8800 Roeselare

Voor wie?

Dit event is voor iedereen die de sportieve uitdaging wil aangaan, of dat nu een kleine of grote uitdaging is. Je kiest daarom zelf welke afstand je wandelt, loopt of fietst. De korte routes zijn uitgestippeld langs knooppunten. De langere fietsparcours zal je kunnen downloaden als .gpx-bestand. Langsheen de parcours vanaf 35 km zullen er bevoorradingsposten met water en sportdrank op strategische locaties staan.

Event ten voordele van FIKO

We organiseren het sportevent op 28 mei 2023 ter ere van Joke en ten voordele van FIKO, het Fonds voor Innovatief Kankeronderzoek dat in 2013 opgericht werd in de schoot van het Departement Oncologie van de KU Leuven. Onder leiding van voorzitter Johan Swinnen, zelf langeafstandsloper en kankerstrijder in naam van zijn zoon Pieter, wil het fonds bijdragen aan innovatief onderzoek dat gericht is op een snellere vooruitgang in de diagnosestelling en behandeling van kanker en op de ontwikkeling van persoonsgerichte kankertherapieën.

 

Kankeronderzoek door het LKI

De financiële steun van FIKO gaat onder meer naar de onderzoeksprojecten van het Leuvens kankerinstituut. Aan het LKI bundelen basiswetenschappers, klinische onderzoekers en artsen hun krachten in de strijd tegen kanker. Het onderzoekspanorama is zeer breed, van fundamenteel onderzoek naar het ontstaan van kanker, via translationeel onderzoek voor de ontwikkeling van nieuwe diagnosetechnieken en behandelingen, tot en met de klinische studies bij patiënten.

 

https://fiko.be/

https://www.kuleuven.be/kankerinstituut/

 

"De meest afwezige is tegelijkertijd de meest aanwezige"

Blijf geïnformeerd

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.

Bedankt aan onze sponsors